Een taart aanbranden: hoe doe je dat praktisch en veilig?
| 17 juli 2021Een taart bakken is altijd een leuke bezigheid. Veel verschillende recepten zorgen ervoor dat je steeds weer wat nieuws uit kunt proberen. Uiteindelijk heb je verschillende nieuwe kwaliteiten en laat je jouw vrienden en familie versteld staan. Maar dan zie je het ineens staan: je moet de taart aanbranden. Dit is vaak een klus die nogal wat problemen met zich mee kan brengen. Je kunt je immers ook gaan verbranden door met vuur aan de slag te gaan. Maar hoe kun je er dan voor zorgen dat het toch veilig gaat verlopen?
Een krokant laagje verkrijgen
Er zijn verschillende recepten te vinden waarbij je een taart aan moet branden. Hiermee krijg je een krokant laagje op de bovenkant. Bij het aanbranden gaat het er niet om dat je de taart te lang in de oven zet, maar dat je bijvoorbeeld suiker gaat karamelliseren. Je krijgt hierbij een knapperig laagje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het laagje dat je op een crème brulee kunt vinden. Hiermee krijgt jouw taart een geheel nieuwe dimensie. Je kunt hiervoor uiteraard gewoon met een keukenaansteker aan de slag gaan. Alleen ga je merken dat dit lang duurt en dat je ook regelmatig je vingers verbrandt.
Veilig aan de slag
Je kunt het aanbranden sneller laten verlopen. Een crème brulee brander gebruiken is bijvoorbeeld een goede oplossing. Hierdoor heb je een vlam die direct voor het aanbranden zorgt en waarbij je slechts enkele seconden bezig bent. Ook zullen jouw handen niet meer in de buurt van de vlam komen. Deze zitten namelijk gewoon aan het handvat. Hierdoor kunnen er geen ongelukken meer gebeuren in de keuken en heb je aan het einde toch een perfect gelukte taart in handen die je aan vrienden en familie kunt tonen.