Hoe bak ik een monchoutaart?
| 15 april 2021Er zijn veel verschillende monchoutaart recepten in de kookboeken te vinden. De topping kan uit vlaaivulling bestaan, maar kan ook chocolade of karamel bevatten. Waarschijnlijk is de monchoutaart met kersen de variant die het vaakst gemaakt wordt. In dit recept staat beschreven hoe je deze heerlijke monchoutaart voor 10 personen met kersenvulling en een bodem van boterdeeg maakt. Deze taart maak ik vaak voor verjaardagen, helemaal niet moeilijk en altijd een succes. Heb je geen tijd of zin om het zelf te bakken? Online een monchoutaart bestellen is dan natuurlijk ook gewoon mogelijk.
Wat heb je nodig?
- Patidess springvorm Silver serie 26cm
- Klopschuim poeder (Whipped Cream) 1kg
- Basis deegmix 1kg.
- Patidess Speculaas potje 120 gram
- Taartvulling Bakels Kers 1kg. Spuitzak
- Cakedrum dun, rond zilver 30,5cm
- 200 ml. Water
- 130 gram Witte basterdsuiker
- 100 gram Bloem
- 200 gram Boter
- 200 gram Monchou
Bereidingswijze
- Kneed 250 gram Basis Deegmix, de bloem en de boter met de handen goed door. De Patidess speculaas gebruiken we om een lekkere smaak aan de bodem te geven.
- Voeg 2 flinke lepels smaakstof toe en kneed dit goed door.
- Kneed van je deegmix een mooie ronde bal en zet deze in de koelkast.
- Vet intussen je bakvorm in en verwarm de oven op 190 graden celcius.
- Vul je springvorm met de basis deegmix. Gebruik een lepel om het aan te drukken.
- Plaats de springvorm in de oven en stel de tijd in op 25 minuten.
- De bodem van de taart moet goudbruin worden. Laat na 25 minuten goed afkoelen. De bodem wordt steviger nadat hij afgekoeld is.
- Klop 100 gram klopschuim poeder met 200 milliliter water voor 6 minuten tot een stevige room is ontstaan. Zet je slagroom in de koeling.
- Tip: Voor een wat steviger taart echte slagroom gebruiken.
- Mix 200 gram monchou met 130 gram witte basterdsuiker tot een egaal mengsel. Mix daarna de slagroom erdoor.
- Als de bodem afgekoeld is kun je deze vullen met de room. Om de hele kom leeg te schrapen, kun je een Bouwhuis krabbertje gebruiken.
- Vul de taart met de monchoucreme en smeer af met een lepel of spatel. Zet de taart een nachtje in de koelkast om op te laten stijven.
- Knip de Bakels taartvulling spuitzak los. Je kunt eventueel een bakpapiertje om de taart heen doen voor een strakker resultaat.
- Vul nu de gehele taart met kersen taartvulling.
- Voor een mooie afwerking kun je een fondant randje om de taart draperen en deze versieren met wat rode decoratie parels.
Eet smakelijk! De monchoutaart is een heel populaire taart in Nederland. We bakken ‘m massaal op verjaardagen of gewoon in het weekend als er visite komt. Ook voor speciale gelegenheden zoals een nieuwe woning of een taart voor jubileum zijn heel geschikt.