• 27 mei Toch overdragen of sluiten!?

27 mei Toch overdragen of sluiten!?

Na zeven jaar, einde aan huidige vorm!

Zeven jaar bestaat TaarT zaak in Maastricht, begonnen midden in crisistijd in Nederland en binnen een paar jaar een superleuke zaak opgebouwd.


Sander en Ik dachten dat het alleen maar beter kon worden naarmate de economie aantrok en onze zaak meer bekendheid zou krijgen. En inderdaad jaar naar jaar werd beter, we verbeterde ons concept, voegde het ontbijt als vaste waarde toe en zagen de omzet groeien.

Maar met het groeien van de omzet, uitbreiden van de openingstijden en de kwaliteit van de Taarten moesten er ook meer medewerkers bij.  Tussen 2014 en 2017 stonden er continue 11 medewerkers op de payroll waarvan twee Taartologen.

Maar met de drukte in onze overige ondernemingen werd de tijd om in TaarT zaak te investeren steeds schaarser. Hierdoor waren we niet alert genoeg op de wijzigende omstandigheden om ons heen. Door rompslomp die de overheid je oplegt. Medewerkers die langdurig ziek werden en waar dure integratietrajecten voor opgestart moesten worden.

Nieuwe soortgelijke zaken die om ons heen uit de grond gestampt werden. Maar het meest pijnlijke is toch wel medewerkers die door ons waren opgeleid en begeleid, die vervolgens bij concurrerende zaken onze Taarten gingen bereiden en verkopen.

In 2106 kwam alles samen en realiseerde wij ons dat het tijd werd om het stokje over te dragen aan een nieuwe ondernemer. De procedure werd opgestart en met verschillende potentiele kopers zijn gesprekken gevoerd. De ondernemer die het aandurfde hebben we echter tot op heden niet gevonden.

Nu anno 2018 is het definitief tijd om afstand te doen. Onze bezieling is weg. De omzetten lopen terug en we komen in de problemen als we zo doorgaan.

Sander en ik hebben besloten om TaarT zaak definitief te sluiten op 27 mei, als zich voor die tijd geen koper of overnamekandidaat aanbiedt. Wij zijn bereid om over alle opties te praten en zoeken dan ook naarstig door. Wellicht is er iemand in je omgeving die hier ideeën over heeft.  Laat hem met ons contact opnemen.

In ieder geval nodigen wij iedereen uit om de komende 6 weken nog snel even langs te komen en te genieten van onze taarten.  Nog snel alle cadeaubonnen inleveren.

Voor alle bruidsparen. Indien er geen kandidaat gevonden wordt zullen wij toch zorg dragen voor uw bestelling. Als u er daar toch vragen over heeft, neem rustig contact met ons op.


Dank u voor alle mooie jaren

Marc van der Sluis